Știai că neglijența față de aparatele de imprimat te va costa scump în cele din urmă?

Postat pe 2018-01-15

Industria tiparului este una din cele mai dezvoltate industrii în vremurile noastre. Materialele realizate de către tipografii sunt pretutindeni; reviste, broșuri, cataloage, flyere, ziare, pliante și multe altele.

Firmele apelează la aceste metode pentru a se promova, a-și crește afacerile și a-și dezvolta o imagine cât mai serioasă și puternică în mentalul clienților și a consumatorilor cu care interacționează. Dar ce se întâmplă de cealaltă parte?

Investițiile pe care le fac tipografiile sunt constante în mașinării, consumabile și personal experimentat pentru a livra materiale de o înaltă calitate, conform așteptărilor colaboratorilor. Cu toate că aceste investitii se realizează periodic, este neglijat un segment inportant al investițiilor, respectiv mentenața.

Mentenanța aparatelor constă în verificarea frecventă a acestora, având ca scop prevenirea defecțiunilor. De asemenea, mentenanța asigură întreținerea si remedierea problemelor în cazuri necesare, asigurând un nivel optim de funcționalitate a echipamentelor.

O imprimantă care este utilizată intensiv, necesită o întreținere atentă. În peste 80% din cazuri, echipamentele se defectează din cauză că nu sunt verificate periodic, având consecințe precum înlocuirea echipamentului sau costuri mult mai mari de reparații. Aceste situații neprevăzute, atrag în mod direct probleme în buna desfășurare a activității firmei.

Beneficiile pe care o firmă le are odată cu realizarea unui contract exclusiv pe mentenanță realizată lunar sunt multiple, din care vrem să amintim doar câteva exemple, cum ar fii creșterea productivității angajaților sau eliminarea timpilor morți în lucrul angajaților cu infrastructura informatică a echipamentelor.