Importanța SEO pentru afacerea ta

Postat pe 2021-04-28

SEO vine de la Search Engine Optimization și este un tool care îți permite să fii pe prima pagină a căutărilor pe Google - adică site-ul afacerii tale să apară printre primele rezultate furnizate de Google atunci când cineva caută după cuvintele-cheie care au legătură cu activitatea ta.

 

 

SEO este, într-un fel, o reclamă neplătită pe Google, pentru că, fiind pe prima pagină a motorului de căutare, oamenii vor găsi afacerea ta mult mai ușor și vor intra pe site-ul tău.

 

Iar un site construit bine, care prezintă brandul și produsele sau serviciile într-o lumină pozitivă, va lăsa o impresie bună vizitatorilor și astfel îți vei crește notorietatea și vei atrage mai mulți clienți.  

 

75% dintre oamenii care caută ceva pe Google nu dau click și pe a doua pagină de căutare*, limitându-se doar la rezultatele de pe prima pagină. De aceea este important ca atunci când oamenii caută ceva, site-ul tău să apară printre primele rezultate.

 

SEO este important pentru afacerea ta pentru că, în primul rând, îți crește vizibilitatea. Dacă linkul către site-ul tău apare pe prima pagină a rezultatelor Google, atunci sunt șanse foarte mari ca oamenii să intre pe site și să caute acolo informații relevante.

 

Mai mult, oamenii se informează din online înainte să cumpere ceva, de aceea, orice afacere ai, este bine să fii prezent în online și să fii ușor de găsit.

 

Este important să folosești SEO pentru că în acest fel vei ajunge, de fapt, la oamenii care sunt cu adevărat interesați de afacerea ta, de produsele sau serviciile pe care le oferi.

 

În acest fel, ajungi la oameni care fac parte din publicul tău țintă și astfel vei reuși să îți crești vânzările și, implicit, businessul.  

 

În concluzie, SEO este un instrument important pentru promovarea în online a afacerii tale, pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți construiești strategia de marketing online.